Кламер БГ - Новини: Година и половина прокуратурата не може да намери биячите на Енимехмедов

Година и половина прокуратурата не може да намери биячите на Енимехмедов

България

|
Вт, 03 Юни 2014г. 18:36ч.
Година и половина прокуратурата не може да намери биячите на Енимехмедов

Година и половина, след като Октай Енимехмедов нападна с газов пистолет почетния председател на ДПС Ахмед Доган, а след това бе пребит от десетина делегати на партийната конференция в ДПС, прокуратурата не може да установи кои точно са били биячите, съобщава "Правен свят".

Наред с разследването срещу Енимехмедов, прокуратурата образува досъдебно производство и за побоя над нападателя на Доган, по което обаче няма почти никакъв напредък.

По информация на електронното изданиe тези дни държавното обвинение е назначило повторна лицево-идентификационна експертиза, която да установи кои делегати на събранието на ДПС пребиха Енимехмедов.

Веднъж вече е била назначавана лицево-идентификационна експертиза. Но нейните резултати противоречали на показания на свидетели и затова се наложило извършването на повторна експертиза.

Освен това е назначена и допълнителна съдебно-медицинска експертиза, която да установи механизма на причиняване на нараняванията на Енимехмедов. Засега няма яснота кога се очакват резултатите от двете експертизи.

Междувременното делото срещу Октай Енимехмедов приключи на първа инстанция. Прокуратурата го обвини в опит за убийството на Доган, но Софийският градски съд го оправда по това обвинение, а го призна за виновен в закана за убийство и му наложи три години и половина затвор. Очаква се вече и насрочване на делото в Софийския апелативен съд.

mediapool.bg