Кламер БГ - Новини: Глоби за БСП, партията на Цветанов и митрополит Гавриил за неспазени Covid мерки

Глоби за БСП, партията на Цветанов и митрополит Гавриил за неспазени Covid мерки

България

|
Пон, 28 Септ 2020г. 17:33ч.
Глоби за БСП, партията на Цветанов и митрополит Гавриил за неспазени Covid мерки

Заради неспазването на противоепидемичните мерки, ще бъдат глобени организаторите на 50-тия конгрес на БСП, на учредяването на партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов "Републиканци за България" и на посещението на премиера в Катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч. Това съобщиха от здравното министерство в понеделник.

Конгресът на БСП се проведе в Националния дворец на културата на 26 и 27 септември. Учредяването на партията на Цветанов беше в Интер Експо Център на 27 септември, а премиерът посети църквата в Ловеч в понеделник. Общото между трите събития е, че не се носеха маски и не са спазвани и други изисквания срещу коронавирус.

От ведомството припомнят, че когато нарушението е извършено от юридическо лице, санкцията е от 500 лв. до 2000 лв., а при повторно нарушение – от 2000 лв. до 5000 лв., съгласно чл. 209а, ал. 2 от Закона за здравето.

Актовете ще бъдат връчени от съответните регионални здравни инспекции, на чиято територия са проведени събитията, уточняват от министерството.

mediapool.bg