Кламер БГ - Новини: Гешев се ядоса на Нинова и отмени срещата си с нея

Гешев се ядоса на Нинова и отмени срещата си с нея

България

|
Пон, 06 Ян 2020г. 10:11ч.
Гешев се ядоса на Нинова и отмени срещата си с нея

Главният прокурор Иван Гешев отмени планираната си среща с лидера на БСП Корнелия Нинова, на която трябваше да бъде обсъдена водната криза в Перник.

"Поради публично заявеното намерение да бъде проведен брифинг в гр. Перник от председателя на ПГ ”БСП за България“ г-жа Нинова, с основна тема – срещата в Прокуратурата на Република България, същата беше отменена от главния прокурор", съобщиха от прокуратурата.

"Прокуратурата на Република България няма да позволи да бъде използвана за постигане на политически цели и в нарушение на конституционно регламентираните й правомощия, независимо от политическия субект”.

От там допълват, че "по всяка информация или сигнал за извършено престъпление, прокуратурата ще извърши проверка и ще предприеме необходимите действия, съгласно българското законодателство".

От прокуратурата обясниха, че "поради значимостта и обществения отзвук на проблемите с водоснабдяването на населението в района на Община Перник, главният прокурор на Република България има готовност да предостави на Народното събрание обобщени данни за предприетите действия".

Гешев, който взе под специален надзор разследванията, довели до безпрецедентната водна криза в Перник, обещава периодично да информира "обществото за напредъка по взетите на специален надзор от прокурор от ВКП разследвания".

mediapool.bg