Кламер БГ - Новини: Гешев иска въвеждане на вечерен час и припомни за бомбардировките на София

Гешев иска въвеждане на вечерен час и припомни за бомбардировките на София

България

|
Ср, 18 Март 2020г. 10:27ч.
Гешев иска въвеждане на вечерен час и припомни за бомбардировките на София

Главният прокурор Иван Гешев отново разкритикува мерките на управляващи срещу коронавируса като твърде меки. В сряда сутринта той предложи въвеждането на вечерен час и контрол на движението в големите градове. Подобни мерки бяха въведени от Сърбия преди ден.

"Отговорните лица трябва да действат адекватно и незабавно. Трябва да се действа с дата "вчера", защото днес вече се бавим. Призовавам за радикални мерки, ако трябва, да се въведе вечерен час и контрол на движението в големите градове", каза главният прокурор в интервю за Нова тв.

Камерата бе разположена така, че главния прокурор да говори на фона на портрет на Ильо войвода.

Преди ден в парламента Гешев говореше за мерки като за военно положение и поиска налагането на пълна карантина върху зимния курорт Банско. Няколко часа по-късно блокадата на Банско беше наложена заради три доказани случая на Covid-19.

Според Гешев карантината трябва да ограничи движението на хората до магазин за хранителни стоки и аптека, като за целта гражданите ще попълват предварително декларация къде отиват. Главният прокурор си представя как хората ще бъдат глобявани, ако са се отклонили от посочения маршрут.

Той не спира да призовава за пълна блокада с твърдението, че България се е възстановила и след бомбардировките на София през Втората световна война, та ще се възстанови и сега. Историята сочи, че след Втората световната война в България бе установен тоталитарен режим, който продължи 45 години.

mediapool.bg