Кламер БГ - Новини: Германия разби Португалия с 4:0

Германия разби Португалия с 4:0

Спорт

|
Вт, 17 Юни 2014г. 07:50ч.
Германия разби Португалия с 4:0

Германия стресна своите съперници на Мондиала с гръмотевичен старт и победа с 4:0 над Португалия в едно от дербитата от първия кръг на груповата фаза. Три гола заби Томас Мюлер, а един вкара Матс Хумелс.

За разгрома над Португалия спомогна и директният червен картон на Пепе в 37-ата минута.

Бундестимът откри резултата още в 12-ата минута. Марио Гьотце успя да пробие в наказателното поле на португалците и бе спънат от Жоао Перейра. Дузпата бе вкарана от Томас Мюлер. В 32-ата минута Хюмелс надскочи отбраната на Португалия и покачи на 2:0. В 37-ата минута Пепе си изпусна нервите и удари с глава Мюлер. Последва напълно заслужен директен червен картон.

С човек по-малко и два гола пасив португалците можеха да се надяват само да запазят достойнството си. В края на полувремето Мюлер вкара втория си гол и направи нещата ясни. През втората част футболистите на Португалия бяха изключително активни, но Германия вкара още един гол пак чрез Мюлер.

В мач от група "F" Нигерия и Иран не успяха да се победят, завършвайки 0:0. Нигерия се опитваше да диктува темпото в мача и да бъде по-активният отбор, но това не донесе нищо на африканския тим. От своя страна Иран доказа, че владее чудесно играта в защита и дори през второто полувреме можеше да изненада нигерийците на контраатака, но шансовете бяха пропуснати.

В най-късния мач за деня САЩ успя да победи Гана с 2:1. Това беше своеобразен реванш на американците, защото Гана постигмна победи в двете си предишни срещи със САЩ от световните финали през 2006 и 2010 година.

Мачът започна ударно за САЩ с гол на Клинт Демпси още в 32-ата секунда. Надали някой ще успее да вкара по-бърз гол на това световно. В 82-ата минута Андре Аю изравни за Гана. Те обаче се радваха твърде кратко, защото четири минути по-късно Джон Брукс вкара с глава след центриране от ъглов удар, което бе победния гол в мача.

Във вторник от 19.00 часа българско време ще играят Белгия и Алжир. Представянето на Белгия се чака с голям интерес, като според много специалисти и фенове тимът е в състояние да поднесе една от изненадите на форума. В тима играят много от най-големите звезди на Висшата лига, водени от футболиста на Челси - Еден Езар.

В 22. 00 часа Бразилия излиза срещу Мексико, като това е вторият мач за двата отбора. В първата среща домакините победиха много трудно и със съдийска помощ Хърватия с 3:1. Мексико пък успя да се наложи над отбора на Камерун с 1:0. От 1.00 ще играят Русия и Камерун.

mediapool.bg