Кламер БГ - Новини: Герджиков и Митева се регистрираха в ЦИК за президентския вот

Герджиков и Митева се регистрираха в ЦИК за президентския вот

България

|
Пон, 04 Окт 2021г. 14:07ч.
Герджиков и Митева се регистрираха в ЦИК за президентския вот

Герджиков и Митева се регистрираха в ЦИК за президентския вот

Инициативният комитет за издигане на подкрепяните от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за президент и вицепрезидент подаде документи в ЦИК за участие в предстоящите на 12 ноември избори.

Документите бяха внесени от председателя на комитета и бивш депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков, проф. Николай Овчаров, който е зам.-председател на комитета, както и проф. Амелия Личева и проф. Владимир Атанасов.

"Смятаме, че България заслужава да бъде представяна пред останалия свят от проф. Анастас Герджиков, който да бъде подпомаган в дейността си от жена, достойна като Невяна Митева", каза Радомир Чолаков.

По думите му президентът трябва да олицетворява единството на нацията, което означава, че трябва да бъде добре приет от абсолютно всички слоеве на българското общество и всички негови групи.

"Смятаме, че проф. Герджиков изпълнява точно това условие и г-жа Невяна Митева, със своята подкрепа също би могла да бъде един символ на българската жена", добави Чолаков.

Според него кампанията на проф. Герджиков и полк. Митева ще бъде конструктивна, делова и няма да отправят каквито и да е забележки към останалите кандидати. "Разноските до момента ги поема инициативният комитет, залата вчера съм я платил аз", обясни бившият депутат от ГЕРБ.

В понеделник в 17:00 часа изтича срокът, в който инициативни комитети могат да подават документи за участие във вота.

За това, че с подкрепата на ГЕРБ Герджиков ще се кандидатира за президент неофициално се разбра миналата седмица. По-късно Бойко Борисов призна официално, че партията му ще подкрепи Герджиков. За вицепрезидент бе избрана полк. Невяна Митева. В инициативния комитет, който ги издига, освен Чолаков има и други представители на ГЕРБ.

mediapool.bg