Кламер БГ - Новини: Георги Марков: Джипката на Борисов е "символ на направеното"

Георги Марков: Джипката на Борисов е "символ на направеното"

България

|
Вт, 16 Фев 2021г. 13:56ч.
Георги Марков: Джипката на Борисов е "символ на направеното"

"Смеят се на джипката, но тя е символ на направеното. ГЕРБ разполага с невероятна местна власт... Това ще е голяма морална победа за Бойко, няма такъв играч. "Най-лошият" вариант за него е да стане шеф на опозицията".

Това обяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков пред БНР.

Наскоро зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков направи друг прочит на непрекъснатите живи излъчвания във Фейсбук от премиерската джипка. "През джипа светът се вижда по друг начин - може би не с онзи хейт, с онзи негативизъм... През последните месеци и години тенденцията е (средата, б. р.) да става все по-критикарска. Виждаме позитивните неща, не само негативните. През джипа една партия е винаги близко до хората и успяват да се вземат най-бързите и адекватни проблеми. Виждаме, че през джипа не се задават проблемите, а обратното - решават се проблемите", каза той в края на януари пред БНТ.

През последните месеци премиерът загърби напълно посещенията в парламента и избягва да се среща с медии. Вместо това той предпочита да предава на живо обиколките си из страната и така избягва преките критики и въпроси.

"Има отслабване на партиите в България. За радост на ГЕРБ, Бойко е роден под щастлива звезда, няма противници", каза още Марков във вторник пред БНР.

По думите му има много нови партии, но всички са със стари играчи.

"Част от тях са си кадри на Бойко. Цветанов, когото считам за най-добрия изборджия на прехода, беше главна фигура в ГЕРБ. От политическото нищо Христо Иванов беше сложен за министър. Трайчо отникъде стана министър. Мая, която играе ролята на революционер, беше републикански омбудсман, благодарение на Борисов", каза още Марков.

По думите му ГЕРБ ще спечели предстоящите избори.

Марков каза още, че изборът на Джо Байдън за президент на САЩ има значение за България и го обвърза със съставянето на следващото правителство:

"Ще бъдем притиснати да приемем глобалния пакт на ООН за миграцията. Ще бъде направен опит да бъдем заставени да приемем Истанбулската конвенция. Ще ни натиснат да свалим гащите за македонците. Натискът ще бъде направен след следващите парламентарни избори - ГЕРБ ще бъде блокиран да направи правителство, БСП ще бъде блокирана и чрез "Да, България" ще се направи опит за неолиберален комунистически преврат".

mediapool.bg