Кламер БГ - Новини: Гена Трайкова напусна бТВ, сменя я Веселина Петракиева

Гена Трайкова напусна бТВ, сменя я Веселина Петракиева

България

|
Пет, 22 Ян 2021г. 12:03ч.
Гена Трайкова напусна бТВ, сменя я Веселина Петракиева

Главният редактор на новините в бТВ Гена Трайкова е напуснала телевизията. Това е поредното разместване по върховете на медията, която бе продадена в края на миналата година на чешкия милиардер Петр Келнер.

Преди месец бе сменен шефът на "Новини, актуални предавания и спорт" Венелин Петков. На негово място бе назначен водещият на сутрешния блок Антон Хекимян.

От бТВ съобщиха, че постът на Трайкова се заема от Веселина Петракиева.

Валя Гиздарска, която беше главен редактор на актуалните предавания в телевизията също си е тръгнала от телевизията. Сега тази длъжност поема Искра Владимирова, която е дългогодишен изпълнителен продуцент на "Тази сутрин" и ще продължи да заема и този пост.

"Работил съм с Веселина Петракиева и Искра Владимирова в продължение на дълги години и съм впечатлен от техния професионализъм, интегритет и всеотдайност дори в ситуации с най-големи предизвикателства. Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и актуалните предавания и заедно ще продължим мисията на bTV да предоставя най-висококачествената и обективна журналистика в страната. Благодарен съм на Гена Трайкова и Валя Гиздарска за значителния им принос към постиженията на нюзрума на бТВ като информационния източник с най-високо доверие, както и за многото успешни проекти, които реализирахме заедно като екип", каза новият шеф на "Новини, актуални предавания и спорт" Антон Хекимян.

Веселина Петракиева има 26-годишен опит в медиите, а като продуцент на новините на bTV работи в продължение на близо 10 години, от 2010 г.

Преди това тя трупа опит в ТВ журналистиката в БНТ, Нова ТВ, Re:TV и PRO.BG. Веселина Петракиева започва кариерата си в Дарик радио. Тя е магистър по журналистика и трудова и организационна психология. Има специализации в Дания, Холандия и САЩ.

Искра Владимирова е изпълнителен продуцент на "Тази сутрин" от 2014 година. Тя се присъединява към bTV през 2009 г. като главен редактор на токшоуто "Нека говорят…". Има 25 години опит в сферата на телевизията, включително като репортер, продуцент и главен редактор в БНТ, Нова тв и други канали. Дипломира се като магистър по "Публична реч" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и продължава обучението си с докторантура по политическа риторика и обществени комуникации.

В началото на октомври бТВ официално стана собственост на инвестиционния фонд "ПиПиЕф" (PPF) на чешкия милиарден Петър Келнер. Сделката бе за закупуването на "Сентръл Юръпиън Медия Еунтръпрайсиз" (Central European Media Enterprises – CME) срещу 2.1 млрд. долара и с нея Келнел придоби 30 телевизионни канала в Централна и Източна Европа. Шест от тях са българските bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring, останалите са в Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

Пак през октомври за главен изпълнителен директор на "СМЕ България" бе назначен чехът Любош Йетмер, на когото сега ще е пряко подчинен Швехлак.

mediapool.bg