Кламер БГ - Новини: Ген. Решетников обяви за разумна позицията на президента Радев за Венецуела

Ген. Решетников обяви за разумна позицията на президента Радев за Венецуела

България

|
Ср, 06 Фев 2019г. 18:46ч.
Ген. Решетников обяви за разумна позицията на президента Радев за Венецуела

Ген.-лейтенант Леонид Решетников, бивш резидент на КГБ у нас и настоящ зам.-председател на Обществото за развитие на руското историческо просвещение "Двуглав орел", окачестви като разумен призива на българския президент Румен Радев България да се въздържи от подкрепа на предложената европейска позиция за признаването на Хуан Гуайдо за легитимен президент на Венецуела. Правителството обаче официално призна Гуайдо.

В сряда Решетников даде интервю пред телевизия "Европа" и прогнозира, че ще има американска намеса във Венецуела.

Решетников посочи, че Радев не е сам, а позицията му е разумна. Президентът на Чехия, премиерът на Унгария говорят същото, уточни Решетников.

Той е известна фигура в България най-вече поради подозренията, че през 2016 г. "избрал" по профил кандидатурата на Румен Радев за президент, след което я спуснал на лидера на БСП Корнелия Нинова. Самият Решетников заяви, че такава среща е имало, но Нинова го обвини в лъжа, а той на свой ред отвърна, че тя Нинова лъже, клевети и се извърта.

Това, че Решетников подкрепя позицията на Радев за Венецуела, не е изненада, като се има предвид, че Путин е основният поддръжник на диктаторския режим на Николс Мадуро, който в момента е притиснат от опозиционните сили. Позицията на Радев, споделяна и от БСП, също не е особена изненада, но отзвукът от "проруския" му курс този път е по-силен обичайното.

mediapool.bg