Кламер БГ - Новини: Гардовете на Доган от плажа "Росенец" са върнати от съда в НСО

Гардовете на Доган от плажа "Росенец" са върнати от съда в НСО

България

|
Пет, 02 Юли 2021г. 20:09ч.
Гардовете на Доган от плажа "Росенец" са върнати от съда в НСО

Гардовете на Доган от плажа

Двамата бодигардове на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, които преди година блъскаха на плажа "Росенец" съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов и Ивайло Мирчев и хвърляха на пясъка българския флаг, са били възстановени от съда на работа в Национална служба "Охрана". Това съобщиха Иванов и Мирчев в онлайн излъчване във фейсбук пред сградата на НСО, позовавайки се на своя информация.

"След случая "Росенец" започва проверка в НСО, която се ръководи от ген. Емил Тонев, който след това става шеф на НСО. Той е уволнил двамата гардове (Румен Атанасов и Калин Гаджев). Те са възстановени на работа, след като са обжалвали своето уволнение. Аргументът е, че са уволнени от човека, който е извършил проверката", каза Мирчев в живо включване пред сградата на НСО.

"Демократична България" ще отправи официално запитване до НСО дали двамата охранители отново са на работа в службата, както и дали са получили допуск до класифицирана информация.

"Ще попитаме НСО ще приеме ли този факта да няма последици за нейните служители, които са се подиграли с българския флаг? За нас това е несправедливо", коментира Христо Иванов.

"Не става въпрос за някаква вендета срещу някакви хора, които са ни блъскали или са се отнесли с нас не много подобаващо. Става дума фундаментални принципи на уважение към закона, българската държава и нейните символи", каза още той.

"Става дума за това, което казахме, стъпвайки на "Росенец": Ние прокарваме линия в пясъка. Една линия, в която България трябва да е друга, законът трябва да се прилага към всички и не бива да има хора със специален статут като почетния председател на задкулисието Ахмед Доган. В България далаверите, свързани с ексклузивния статут на Доган за структуроопределящи", допълни той.

Иванов съобщи, че следващите дни се планира преглед на различните процедури "и да доведем докрай всички онези очаквания на хората – всички казуси с "Росенец" и Ахмед Доган да бъдат приведени в съответствие със закона".

"Докато хората виждат, че в България има една фигура, на която всичко ѝ е позволено, те ще знаят, че законът не е еднакъв за всички. Затова няма да се откажем от нито един аспект, свързан с "Росенец" и Доган, включително постройките, включително бодигардовете му, които се бяха превърнали в негова лична охрана до степен да не разпознават българския флаг, включително ТЕЦ "Варна", пристанището към него и всички далавери като дълбачки и т.н.", заяви още съпредседателят на "Демократична България".

mediapool.bg