Кламер БГ - Новини: ГЕРБ се отчете пред уж опозиционната "Воля"

ГЕРБ се отчете пред уж опозиционната "Воля"

България

|
Ср, 20 Март 2019г. 16:58ч.
ГЕРБ се отчете пред уж опозиционната "Воля"

Мандатоносителите от ГЕРБ отчетоха изпълнението на управленската си програма пред партията на Веселин Марешки "Воля", която се води опозиционна, но често подкрепя управляващите с гласовете си.

До това се стигна след разиграния от Марешки театър миналата седмица, когато само за няколко часа първо обяви, че напуска парламента, а после - че ще осигурява кворум и поиска среща с най-голямата партия. От ГЕРБ веднага се съгласиха.

Разговорът се проведе в сряда, на него присъстваха Марешки, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и други представители на двете партии. Екипът на ГЕРБ дал детайлен отчет по сектори за напредъка в изпълнението на управленската програма.

Марешки явно е доволен от чутото и това му даде основание да прекрати несъстоялия се бойкот. "Ние сме впечатлени от професионализма, който излъчват представителите в различни сектори на управляващата партия", каза той след срещата и допълни, че най-голямата партия "заслужава да бъде подкрепяна" и "Воля" щяла да застава зад "добрите неща" на мнозинството, но и да е "коректив на властта".

Той не отговори на журналистическите въпроси дали това означава, че вече официално подкрепя управляващото мнозинство. За сметка на това обясни, че се надява в следващия парламент партията му да има достатъчно подкрепа, за да е във властта.

И лидерът на "Воля", и Цветанов побързаха да заявят, че задкулисна сделка няма.

"Вие всички се чудите какво стана - как така има такава партия, която нищо не иска за себе си, за председателите си, за себе си. Знам, че това е нестандартно, време е да свиквате", каза Марешки, а думите му предизвикаха смях.

Цветанов пък останал доволен, че разговорът бил конструктивен и се обсъждани идеи. "Като едни отговорни политици от управляващото мнозинство, искаме да имаме работещ, конструктивен диалог с всички парламентарни сили", каза лидерът на парламентарната група на ГЕРБ, въпреки че такъв разговор не беше иницииран с БСП, които продължават да бойкотират парламента.

mediapool.bg