Кламер БГ - Новини: Фалшив профил излъга, че ГЕРБ обявява кандидата си за кмет на София

Фалшив профил излъга, че ГЕРБ обявява кандидата си за кмет на София

България

|
Четв, 21 Септ 2023г. 13:52ч.
Фалшив профил излъга, че ГЕРБ обявява кандидата си за кмет на София

Фалшивият профил на ГЕРБ в

Фалшив профил в "Инстаграм" излъга, че ГЕРБ ще обяви кандидата си за кмет на София в сряда.

От партията на Бойко Борисов обявиха, че все още не са готови кой ще е той. Партията ще предупреди ден предварително кога ще обяви номинацията си за столичен кмет.

Тази сутрин в "Инстаграм" беше публикувано съобщение в профил озаглавен "Партия ГЕРБ", че лично лидерът на партията ще обяви кандидата си за кмет на София.

"Лично Бойко Борисов ще представи в четвъртък кандидата, с който ГЕРБ ще се яви на изборите в София с увереност, че ще ги спечели" - това пише в "Инстаграм" профила на партията.

Настоящият кмет Йорданка Фандъкова вече нееднокртно обяви, че няма да участва в местните избори на 29 октомври.

"Казах как ще го направя, няма да е днес, ще е нестандартно решение", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламнета.

Преди дни обяви, че кандидатът ще бъде обявен на събитие в централата на партията си, но не каза кога.

А в сряда по същата тема Борисов каза:

"Вчера една баба ми се обади и вика "айде, бе, дете, кажи го тоя кандидат". Вика "омръзна ми всека вечер все това да чувам". Ще ви кажа, вижте ГЕРБ е демократична партия, в нея има събрания, има номинации. За мое съжаление за кандидат-кмет на София има над 20 номинации. Ако беше един, щях да реша и да ви го кажа".

Имаше спекулации, че председателят на Народното събрание Росен Желязков ще бъде кандидатът за кмет на столицата. Той обаче ги отрече.

Така в момента най-спряганото име е това на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той не крие амбициите си да стане кмет на София, което е негова детска мечта. Като ученик е бил за ден кмет за един ден на Стара Загора по инициативата на "Джуниър Ачивмънт".

При регистрирането на ГЕРБ, заедно със СДС, за участие в местните избори на 17 септември - Денят на София, Георги Георгиев каза, че тази коалиция е една успешна доказала се формула.

Той обясни, че кандидатът им за кмет на София, когато бъде поканен в телевизионни студия няма да ходи под ръчичка с някой районен кмет.

"Нашият кандидат-кмет ще бъде отговорен, подготвен и достатъчно сериозен с опита си, за да може да отговаря сам на важните въпроси, които предстоят", заяви тогава Георгиев.

ГЕРБ вече представи кндидатите си за районни кметове в столицата.

mediapool.bg