Кламер БГ - Новини: ГЕРБ пак включва безплатните прегледи в предизборната битка

ГЕРБ пак включва безплатните прегледи в предизборната битка

България

|
Пет, 19 Март 2021г. 17:34ч.
ГЕРБ пак включва безплатните прегледи в предизборната битка

Партията на Бойко Борисов отново се опитва да привлече гласоподаватели с безплатни медицински прегледи. Този път ГЕРБ - Добрич предлага безплатни изследвания на урея и креатанин.

От публикация във Фейсбук става ясно, че поканата е била за 10 март, сряда в ДКЦ 2 на града. Водач на листите на ГЕРБ там е социалният министър Деница Сачева. "Имате чудесната възможност да се изследвате безплатно", се уточнява в поста.

Прелюбопитни са коментарите под поста, които стартират от "Вие нормални ли сте?", през "Кебапчета и суджуци ще има ли" до питане дали ще има тениски с надпис: "Вярваме само на този човек". Ироничното питане за кебапчета и суджуци е направено от карикатуриста на в. "Сега" Христо Комарницки.

Пост във Фейсбук - ГЕРБ - Добрич

ГЕРБ периодично използва "безплатните прегледи" в предизборни кампании. Един от красноречивите примери бяха президентските избори през 2016 г. Два дни преди балотажа ГЕРБ организира безплатни прегледи при лекари-специалисти. Обяви за това бяха разлепени по входовете на няколко блока в столичния район "Слатина".

Под информацията за прегледите стоеше снимка на кандидат-президентската двойка на партията с номера й в изборната бюлетина. Обявата се е задържала за кратко по входовете на блоковете, отбелязаха тогава медиите.

Снимка: bTV

Обявата през 2016 г. казваше, че прегледите ще се извършват в 22-ри Диагностично консултативен център в района - от очен лекар, специалист вътрешни болести и ортопед. Информационни табели имаше и в самото ДКЦ. Оказа се, че 50% от прегледа поемаше ДКЦ, а останалите 50% - ГЕРБ.

За първи път ГЕРБ включи безплатните прегледи в предизборната агитация преди местните избори през 2007 година. Тогава бе проведена цяла кампания под наслов "Здраве за всички". Тогава, освен че се извършваха прегледи, се раздаваха и безплатни лекарства на социално слаби. От партията уверено определиха кампанията си като "нова форма на политическа отговорност и остра критика от страна на ГЕРБ към съществуващите здравни услуги в България".

Преди местните избори през 2011 година от ГЕРБ съобщиха, че "над 30 граждани, членове и симпатизанти на ГЕРБ в район "Младост" във Варна са се възползвали от безплатните термографски изследвания, направени в клуба на организацията на ул. "Радост" № 1". Инициативата отново е преминала под наслов "Здраве за всеки".

mediapool.bg