Кламер БГ - Новини: ГЕРБ издига пожарникаря на годината за кмет на Пазарджик

ГЕРБ издига пожарникаря на годината за кмет на Пазарджик

България

|
Съб, 10 Авг 2019г. 11:29ч.
ГЕРБ издига пожарникаря на годината за кмет на Пазарджик

Бившият директор на пожарната служба в Пазарджик комисар Иван Панайотов е кандидатурата на ГЕРБ за кмет на общината. Решението е било взето в петък вечерта на общинско партийно събрание, съобщи БНР.

С издигането на Панайотов към момента кандидатите за кметския пост на Пазарджик стават четирима. Това са настоящият кмет Тодор Попов, който кара трети мандат (за първи път беше избран през 2007 г.), предприемачът Благо Солов и бившият шеф на Националната служба за сигурност Арлин Антонов.

БСП все още не е обявила свой кандидат за местните избори в Пазарджик. Левицата все още е пред дилемата - дали да има свой кандидат или да участва в коалиция.

Кандидатът на ГЕРБ Иван Панайотов се пенсионира неотдавна след 36 години служба в системата на МВР. Той е роден на 7 август 1959 г. в Панагюрище. Завършил е ВСШ "Георги Димитров"-МВР с профил "Противопожарна охрана". През времето на своята служба е преминал през всички изпълнителски и ръководни нива в структурите на пожарната.

От 2000 г. е началник на Областното управление за пожарна безопасност на населението в Пазарджик, а в последствие и директор на Регионалната дирекция пожарна безопасност.

Награждаван е многократно от ръководството на МВР и ГДПБЗН. Тази година той беше отличен с приза "Пожарникар на годината", а по повод професионалния празник на Министерството на вътрешните работи и с почетно отличие "За доблест и заслуга" - І степен.

mediapool.bg