Кламер БГ - Новини: Върнаха с хеликоптери в Сърбия двете тежко пострадали деца от катастрофиралия автобус

Върнаха с хеликоптери в Сърбия двете тежко пострадали деца от катастрофиралия автобус

България

|
Четв, 18 Авг 2022г. 13:35ч.
Върнаха с хеликоптери в Сърбия двете тежко пострадали деца от катастрофиралия автобус

Върнаха с хеликоптери в Сърбия двете тежко пострадали деца от катастрофиралия автобус

Двете най-тежко пострадали деца от катастрофиралия сръбски автобус на магистрала "Тракия" бяха транспортирани в четвъртък с медицински хеликоптери обратно в Сърбия, където лечението им ще продължи.

Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев съобщи след изпращането им на Летище София, че децата не са в критично състояние и няма опасност за живота им, но им предстои възстановяване.

Едното дете е претърпяло три операции в "Пирогов". Другото, което беше откарано в безсъзнание в болницата, вече е контактно. Прогнозата е добра и за двете деца, увери Меджидиев.

Той каза, че не е имало натиск от сръбска страна децата да бъдат приведени в Сърбия веднага след инцидента. "Никакъв натиск от сръбската страна не е имало децата да бъдат привеждани. Децата ще се чувстват по-комфортно, когато са на тяхна територия. Полетът ще бъде кратък, някъде около 12:30 децата ще бъдат в Белград", съобщи той.

В университетската болница в Стара Загора остават още три деца, които бяха по-леко пострадали. "Евентуално в петък те също ще бъдат приведени на сръбска територия", съобщи Меджидиев.

Възрастните, настанени в старозагорската болница, също са в добро здравословно състояние. "Може би човекът с ампутирания крак ще бъде задържан по-дълго, тъй като има необходимост от смяна на превръзките, за да не се инфектира раната", каза Меджидиев.

mediapool.bg