Кламер БГ - Новини: Все повече словашки министри са с коронавирус

Все повече словашки министри са с коронавирус

Коронавирус

|
Вт, 22 Дек 2020г. 17:50ч.
Все повече словашки министри са с коронавирус

Словашкият финансов министър Едуард Хегер даде положителен тест за Covid-19, съобщи финансовото министерство днес, цитирано от Ройтерс. Така той става шестият член на правителството, заразен с коронавирус, след като премиерът Игор Матович се зарази миналата седмица.

Хегер ще остане под карантина в дома си, като засега не показва симптоми и не се чувства болен, се казва в съобщението.

Още 4-ма членове на кабинета, включително министърът на отбраната, се оказаха с положителни тестове, след като премиерът се зарази.

Словакия е в частична карантина от събота след рязкото повишение на броя на заразените този месец. Затворени са всички магазини, които не продават стоки от първа необходимост, както и предприятията за битови услуги. Забранено е излизането от дома без належаща необходимост.

Словакия, страна с 5,5 милионно население, регистрира 2663 новозаразени чрез PCR тестове за последното денонощие. Това е с 1444 повече от предишния ден. Така общият брой на доказано заразените в страната от началото на пандемията достигна 155 218. От тях 110 565 са вече оздравели.

Хоспитализираните се удвоиха след края на октомври и сега са 2310, като 169 от тях са на апаратно дишане. Починалите до момента са 1618.

mediapool.bg