Кламер БГ - Новини: Волен Сидеров се отказа от ръководен пост във външната комисия в НС

Волен Сидеров се отказа от ръководен пост във външната комисия в НС

България

|
Пет, 05 Дек 2014г. 13:06ч.
Волен Сидеров се отказа от ръководен пост във външната комисия в НС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е внесъл в деловодството на Народното събрание заявление за оттегляне от заместник-председателския пост на парламентарната комисия по външна политика. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Сидеров беше избран на поста преди седмица, а днес "Ранобудните студенти" свикват протест срещу това решение на парламента, както и срещу избора на Слави Бинев за председател на комисията по културата и медиите и на Делян Пеевски за член на комисията по икономическата политика и туризма. В техните искания обаче няма условие от поста си в комисията, контролираща тайните служби и СРС-та, да се откаже бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който е осъден на първа инстанция именно по скандал с подслушване.

Според прессъобщението на "Атака" Сидеров отказва всякакви постове заради конфигурацията на сегашния парламент.

Той бил предложен за зам.-председател на външната комисия в негово отсъствие от колегите му от парламентарната група на "Атака". Предложението е направено без неговото съгласие и одобрение.

Пред журналисти Сидеров каза, че бил в чужбина и затова отсъствал миналата седмица. Той уточни, че остава член на комисията, защото имал много въпроси към външния министър Даниел Митов.

mediapool.bg