Кламер БГ - Новини: Русия вероятно ще затегне ограниченията за пътуване на държавни служители

Русия вероятно ще затегне ограниченията за пътуване на държавни служители

Война в Украйна

|
Ср, 15 Март 2023г. 13:59ч.
Русия вероятно ще затегне ограниченията за пътуване на държавни служители

Русия вероятно ще затегне ограниченията за пътуване на държавни служители

Руските официални лица вероятно ще бъдат подложени на още по-строги ограничения за пътуване, наложени им от руското правителство, се казва в доклад на британското разузнаване, съобщи ДПА.

"Съществува реална възможност с продължаване на затягането на мерките за сигурност в руската държава, ограниченията за пътуване да обхващат все по-голям брой служители от публичния сектор", заяви британското министерство на отбраната във всекидневната си актуализация за войната в Украйна.

"Мерките вероятно имат за цел да предотвратят бягството или дезертьорството на все по-недоволни служители", допълва ведомството.

Анализаторите пишат, че ограниченията за пътуване на държавни служители са съществували още по съветско време и са били затегнати след анексирането на украинския Кримски полуостров през 2014 г.

Мерките бяха разширени след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през февруари 2022 г.

На някои длъжностни лица вероятно са били отнети паспортите им от Федералната служба за сигурност, се казва в доклада. На лицата от по-тесния кръг на Кремъл дори е "забранено да извършват всякакви международни пътувания с цел отдих", се допълва в документа.

mediapool.bg