Кламер БГ - Новини: ПП-ДБ и ГЕРБ подписват споразумение за управление

ПП-ДБ и ГЕРБ подписват споразумение за управление

Война в Украйна

|
Ср, 19 Юли 2023г. 13:13ч.
ПП-ДБ и ГЕРБ подписват споразумение за управление

Бойко Борисов, сн. БГНЕС

ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) са договорили обща управленска програма и следващата седмица ще подпишат споразумение.

"Така, както Христо Иванов иска именно за този механизъм, включително и как ще се обявяват подобни решения, защото те са в полза на трите партии, трите коалиции. Те са в полза на България", каза Борисов в сряда.

От своя страна съпредседателят на “Демократична България“ Христо Иванов обясни, че тече процес по съгласуването на управленската програма.

"Остана да приемем една рамка, която да описва процедурите точно как ще се извършат, съгласуването както по отношение на текстовете на законопроектите, така и по отношение на назначенията в регулаторите. Вие знаете, че ние настоявахме за това нещо от самото начало", каза Иванов.

В сряда отново се стигна до напрежение между ПП-ДБ и ГЕРБ, след като Кирил Петков (ПП) и Атанас Атанасов (ДБ) обявиха, че се готви прекратяване на концесията на "Лукойл" на пристанище "Росенец", а Борисов ги обвини, че са избързали и съобщи, че във взимането на решението са участвали и ГЕРБ и ДПС.

mediapool.bg