Кламер БГ - Новини: В случая на руска атака: Германия има план за прехвърляне на 800 000 натовски войници в Източна Европа

В случая на руска атака: Германия има план за прехвърляне на 800 000 натовски войници в Източна Европа

Война в Украйна

|
Нед, 14 Юли 2024г. 15:07ч.
В случая на руска атака: Германия има план за прехвърляне на 800 000 натовски войници в Източна Европа

Полски войници участват в състезанието за танкове Canadian Army Trophy (CAT) във военната база Адажи, Латвия, 03 май 2024 г. Състезанието `CAT 24` се проведе тази година с участието на екипажи от танкове и бойни машини от Италия, Канада, Великобритания, Норвегия, Полша, Испания и Германия. ЕПА/БГНЕСБундесверът е изготвил оперативен план за действие в Германия (OPLAN DEU), който предвижда бързото разполагане на 800 000 военнослужещи на НАТО и 200 000 единици техника на източния фланг на алианса в случай на руско нападение, съобщава германското списание "Шпигел".

Според сценария тези сили трябва да бъдат прехвърлени от пристанищата на Северно море в Нидерландия, Белгия и Германия към източните граници в рамките на три до шест месеца от момента на изостряне на ситуацията. Ключова артерия за снабдяване ще бъде автомагистрала А2, минаваща от Оберхаузен в Северен Рейн-Вестфалия до околовръстния път на Берлин.

mediapool.bg