Кламер БГ - Новини: Вицепремиерът Маряна Николова укрепва сътрудничеството ни с ОАЕ

Вицепремиерът Маряна Николова укрепва сътрудничеството ни с ОАЕ

България

|
Пон, 17 Фев 2020г. 14:04ч.
Вицепремиерът Маряна Николова укрепва сътрудничеството ни с ОАЕ

"Убедени сме, че са налице предпоставки за развитие на взаимноизгодно сътрудничество в редица перспективни и важни за България и Обединените арабски емирства области (ОАЕ)."

Това е казала вицепремиерът по икономическата и демографската политика

Марияна Николова по време на разговор с Рийм Ал Хашими, държавен министър за международното сътрудничество на ОАЕ, който отговаря за ЕКСПО ДУБАЙ 2020, съобщи правителствената информационна служба.

В неделя Марияна Николова участва в откриването на 25-ото издание на международно изложение GULFOOD в Дубай. Това е най-големият, специализиран в хранително-вкусовата промишленост, панаир в региона на Персийския залив. В изложението България участва с национален щанд, на който 21 фирми ще представят продукцията си.

В понеделник вицепремиерът Николова е проверила изграждането на българския павилион за световното изложение ЕКСПО Дубай 2020. Тя е обсъдила с държавния министър Ал Хашими подготовката на българския павилион, която към настоящия момент върви с договорените темпове.

"Българското правителство работи активно по изграждането на павилиона на ЕКСПО Дубай 2020 и цялостната организация на нашето представяне", казва Николова.

Държавният министър за международното сътрудничество на ОАЕ Ал Хашими е изразил готовност за пълно съдействие по отношение на организацията на българското участие в световното изложение.

Програмата на посещението на Марияна Николова включва още среща с министъра на икономиката на ОАЕ Султан Ал Мансури, се казва в съобщение на Министерския съвет.

mediapool.bg