Кламер БГ - Новини: Вигенин порица Костадинов и Митев заради "Копейкин" и "тъпак"

Вигенин порица Костадинов и Митев заради "Копейкин" и "тъпак"

България

|
Четв, 02 Юни 2022г. 09:54ч.
Вигенин порица Костадинов и Митев заради "Копейкин" и "тъпак"

Вигенин порица Костадинов и Митев заради

Зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин наказа лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов и депутата от ПП Искрен Митев заради скандала в пленарна зала в сряда. Тогава се стигна почти до физически сблъсък.

Първо Митов заяви от трибуната че "г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари и парите, които му останаха си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна гарда, за да покаже, че е повече човек от другите".

На това Костадинов реагира със заплахата, че "на тоя тъпак Митев ще му разбия носа". След това застана пред депутата от ПП, а пък той му дръпна вратовръзката. В този момент двамата бяха заобиколени от други депутати, които се забързаха да ги разтървавата. Грозната сцена се разигра пред очите на група деца, поканени в събранието по случай 1 юни.

По-късно Митов се извини. Той обясни, че само искал да оправи вратовръзката на Костадинов.

Преди парламентът да започне работа в четвъртък Вигенин заяви, че се е запознал със стенограмата и видеозаписите от предишния ден. Той обясни, че налага и на двамата депутата "порицание" за нарушаване на реда в залата. Те могат да възразят срещу санкцията пред председателя на парламента Никола Минчев в тридневен срок.

mediapool.bg