Кламер БГ - Новини: Вигенин: ОЛАФ трябва да провери “Джи Пи Груп“, но не бива да се раздават присъди през медиите

Вигенин: ОЛАФ трябва да провери “Джи Пи Груп“, но не бива да се раздават присъди през медиите

България

|
Пон, 15 Окт 2018г. 09:19ч.
Вигенин: ОЛАФ трябва да провери “Джи Пи Груп“, но не бива да се раздават присъди през медиите

“Редно е ОЛАФ да дойде и да провери какво се случва с „Джи Пи Груп“, но да раздаваш присъди през медиите има тежки последици“, коментира председателят на парламентарната Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин пред БНР.

Той визираше изказването на премиера Борисов, с което бе поискано фирмата да бъде извадена от проектите с европейско и държавно финансиране. Вигенин настоя Борисов да се въздържа от такива коментари.

“Това е едно неразбиране на съдържанието на думата “върховенство на закона“. Другият проблем е, че подобни нареждания пред медиите започват да се изпълняват, а би трябвало да имаме стабилни институции, които да кажат, че това не е възможно по този начин. Трябва да има ясно разграничение на властите. Нека се фокусираме върху създаването на работещи институции, а не да заместваме тях с висшата политическа воля от “Дондуков“, каза още депутатът от БСП.

Вигенин призова убийството на журналистката Виктория Маринова да не се използва за нагнетяване на етническо напрежение.

“Много е лесно да пламне искрата. Никой няма интерес от това. Вината не е на един или друг етнос, тя е индивидуална“, каза бившият външен министър.

mediapool.bg