Кламер БГ - Новини: Велислав Минеков: За 2 месеца ще опитам да свърша несвършеното за 10 г.

Велислав Минеков: За 2 месеца ще опитам да свърша несвършеното за 10 г.

България

|
Ср, 12 Май 2021г. 14:09ч.
Велислав Минеков: За 2 месеца ще опитам да свърша несвършеното за 10 г.

Отивам на място, където възнамерявам да свърша много. Това каза в сряда след като пое поста служебният министър на културата Велислав Минеков. Той добави, че за два месеца ще се опита да свърши това, което не е било свършено за 10 години.

На първо място той ще има среща с хора, представляващи политическите партии от парламента досега - ще разговаря с тях, ще иска да знае за техните културни програми, за техните намерения по отношение на министерството.

"Наистина е амбициозно това, което правим, но все пак, ако не друго, поне ще дадем серия от пътеки за следващите, които ще дойдат след това", заяви служебният министър на културата.

Той смята, че в министерството работят добри специалисти и затова цени тяхната работа. Монеков увери, че тези специалисти ще останат в министерството и ще продължат да работят.

Работи се отдавна по отношение на Плана за възстановяване и развитие и Минеков се надява да се получи огромна помощ за културата от близо 50 млн. евро. По думите му проблемът обаче е, че никой не е направил постъпки по подобен ход.

Проф. Минеков посочи, че ще се съветва с предшественика си Боил Банов.

"Мисля, че ритуалът е хубав, един добър символ – на добър час от сърце и дано бъдете удовлетворен от работата си тук. Това ще означава, че всички в областта на културата също ще бъдат удовлетворени", посочи Банов.

mediapool.bg

Вижте още