Кламер БГ - Новини: Великобритания ще създаде нова здравна служба за борба с пандемии

Великобритания ще създаде нова здравна служба за борба с пандемии

Свят

|
Ср, 24 Март 2021г. 16:53ч.
Великобритания ще създаде нова здравна служба за борба с пандемии

Великобритания ще създаде нова служба за здравна сигурност следващата седмица, с цел по-добра подготовка за пандемии и справяне с тях чрез консолидиране на възможностите си за тестване, анализ и научни изследвания, заяви министърът на здравеопазването Мат Ханкок, цитиран от Ройтерс.

Новият държавен орган, наречен Служба за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA), ще бъде оглавен от Джени Харис, заместник-главен медицински съветник на Англия, която играе водеща роля в усилията на британските власти за справяне с епидемията в страната от новия коронавирус.

Великобритания е на едно от първите места в света по брой смъртни случаи от Covid-19, но постепенно облекчава поредния локдаун, съгласно план от четири стъпки, подкрепен от успеха на ваксинационната кампания.

Ханкок заяви, че Службата за здравна сигурност на Обединеното кралство ще заработи от 1 април и ще осигури постоянен капацитет за планиране, предотвратяване и отговор на идващи отвън заплахи за здравето на британските граждани.

mediapool.bg