Кламер БГ - Новини: Великобритания прибави загубата на обоняние към симптомите на новия коронавирус

Великобритания прибави загубата на обоняние към симптомите на новия коронавирус

Коронавирус

|
Вт, 19 Май 2020г. 12:19ч.
Великобритания прибави загубата на обоняние към симптомите на новия коронавирус

Британските здравни власти прибавиха загубата на обоняние в списъка от симптоми на новия коронавирус, за които пациентът ще трябва да бъде поставян в изолация, предаде Франс прес.

С 34 796 починали с положителна проба за новия коронавирус, в това число 160 в последното денонощие, Великобритания е на второ място в света по брой на смъртните случаи след САЩ. Броят на заразените е 246 406 души, в това число 2486 за последните 24 часа.

"От днес трябва да се изолира всеки с упорита кашлица, висока температура или продължителна загуба или промяна на нормалното обоняние. Нарушението на обонянието може да засегне и вкуса, защото двете са тясно свързани", се казва в съвместно изявление на здравните шефове на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Всеки човек с такъв симптом е помолен да остане в дома си поне 7 дни, или повече, ако проявява и други симптоми. Другите хора в жилището трябва да спазват 14 дни карантина, освен ако човекът със симптомите не даде отрицателна проба при тестване за коронавирус.

mediapool.bg