Кламер БГ - Новини: Велизар Енчев основа родната СИРИЗА - "Българска пролет"

Велизар Енчев основа родната СИРИЗА - "Българска пролет"

България

|
Съб, 04 Апр 2015г. 14:01ч.
Велизар Енчев основа родната СИРИЗА - "Българска пролет"

Ново гражданско движение "Българска пролет" бе учредено във Велико Търново от независимия депутат Велизар Енчев в събота.

На учредителната сбирка в манастира "Св. Никола" в Арбанаси, бе решено Движението за радикална промяна да бъде назовано "Българска пролет", съобщава БГНЕС.

Основателят му - независимият депутат Велизар Енчев, който напусна ПФ, заяви, че за 25 години върху системата са нанесени тежки 25 удара и така страната ни е превърната в най-бедната държава в Европейския съюз и е създадена класа на имащи и нямащи. "И поради тази причина ние от Движение за радикална промяна решихме да започнем поход за ограмотяване и възраждане на българския народ. Защото смятаме, че в днешно време се нуждаем от революционна промяна на духа на българския народ, защото той е унизен и смачкан“, заяви Енчев.

Той изрази надежда, че зараждащото се движение ще прерасне в партия.

Веднага след това обясни, че има формации с които при никакви условия не се прави коалиция – на първо място това е партия ГЕРБ, на второ е партия ДПС, посочи Енчев и добави, че се разграничават от "някои партии с ренегатски ръководства".

"С всички останали партии сме готови да разговаряме и най-вече със сегашната партия в опозиция. Но при едно условие – без да отстъпваме от своите принципи и идеали. А това, което стана на 7 ноември (когато беше съставено правителството - бел. ред.) беше не само подмяна на вота, а предателство на идеалите на българския избирател – и на десния, и на левия, на патриотичния и на избирателите на ДПС, което даде ключова подкрепа в парламента за ключови законопроекти на ГЕРБ като бюджета на държавата или вземането на 16-милиардния дълг, заяви Енчев. Според него и разочарованите от ДПС трябва да знаят, че "Българска пролет" ще представлява и техните интереси в парламента.

mediapool.bg