Кламер БГ - Новини: Вежди Рашидов: Жената на Илия Павлов е само една весела вдовица, а мен всички ме наричат "мултак"

Вежди Рашидов: Жената на Илия Павлов е само една весела вдовица, а мен всички ме наричат "мултак"

България

|
Пет, 23 Ноем 2018г. 19:37ч.
Вежди Рашидов: Жената на Илия Павлов е само една весела вдовица, а мен всички ме наричат "мултак"

"Кой създаде олигарсите - не е честно човек от една партия, която много години управляваше държавата, да хвърля думи срещу една много по-нова, по-млада партия", заяви депутатът от ГЕРБ и шеф на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов в петък пред БНТ.

"Бях приятел на Илия Павлов без да съм работил във фирмата му. Жена му е само една весела вдовица, а мен всички ме наричат "мултак" без да са съм работил за него", възмути се той.

Това прозвище на Рашидов не е измислено. По случай рождения му ден на 14 декември 1996 г. той е награден от собственика на "Мултигруп" Илия Павлов с титлата "главен мултак на републиката".

Телевизионното участие на Рашидов в петък вечерта трябваше да изясни какво е имал предвид с думите си от парламентарната трибуна в отговор на обвинения от лидера на БСП Корнелия Нинова. Репликата му беше: "Олигарсите се изградиха при Беров. Знаете, че бях приятел с Илия Павлов, ходил съм на вечери в Боровец. Ако напиша книга, ще стане страшно, така че се молете да не живея дълго".

Пред БНТ той коментира и закона за осветляването на медийни собственици, внесен от депутата Делян Пеевски и приет с мнозинство в парламента: "Няма нищо по-нормално от това да се знае кой какво притежава, медиите са бизнес. В България медии се правят, за да бъдат финансирани. Нищо лошо не казвам, такава е ситуацията".

Рашидов коментира и участието на премиера Бойко Борисов в "Шоуто на Слави" през седмицата: "Липсваше ми песента "Няма такава държава", за да е завършено шоуто".

mediapool.bg