Кламер БГ - Новини: Васил Божков: Хората да бъдат смели и да гласуват с №14

Васил Божков: Хората да бъдат смели и да гласуват с №14

България

|
Пет, 02 Апр 2021г. 13:55ч.
Васил Божков: Хората да бъдат смели и да гласуват с №14

Васил Божков, създателят на "Българско лято" и водач в листите на 23 и 25 МИР с №14 в бюлетината, говори с журналиста Мартин Карбовски.

За отнетата колекция:

- Колекцията никой не знае къде е. Чух, че я местят от едно място на друго. По-важното, в какво състояние е? Колекцията я заграбиха, нарушавайки три закона. Тази колекция съм я събирал 30 години, едно съкровище за България... Съкровищата носят проклятие за грабителите, така че не им завиждам. Грабежът си е грабеж и нещастието ще ги сполети рано или късно. Повечето предмети са купени от чужбина и по българския закон те не подлежат на регулация... Не е наша вината, че те не са ги регистрирали... Аз съм завел дело в Лондон и в други съдилища и сигурно ще ми я върнат. Ако е загубена, ще си понесат щетите, по закона, всички виновни. Това не е страшното, а проклятието, което ще нанесе...

За Телефонната палата:

- Имахме проект за нея. Тъкмо започнахме ремонт, почистване, укрепване.. блокираха всичко и работата по музея спря. Така че един бъдещ, най-голям музей на Балканите, го спряха в зародиш.

Запитан за старо предсказание на Ванга, че "ще дойде мъж със здрава ръка, той сега само мълчи. На шейсет години":

- Не вярвам на предсказания, но ще дойда от чужбина. В съдбата вярвам, няма случайни неща. Чакайте ме, като излязат резултатите от изборите. Не можем да излъжем народа.

За хунтата и хората, които ще гласуват, за да видят отмъщение:

- Ние няма да сме толкова примитивни, но ще има съд и присъда за цялата хунта. Дойдем ли на власт, максимум три месеца и главата на хунтата ще бъде затворена. Достатъчно материали има да доказвам престъпление. Как е приет един закон, как са ме рекетирали с един закон, как са искали 51% от компанията... Не мога да предам доверието на онези българи, които са гласували за мен.

Защо няма доказателства, извадени до момента:

- Няма смисъл да хабим материала. Какво предпочитат хората: онези да влязат в затвора или да гледат сеир един, два дни. Аз предпочитам да ги вкарам в затвора. По законен път. Аз има материали, достатъчно, за да влязат в затвора.

Какво ще направи, когато има мнозинство в Народното събрание:

- Ако имам мнозинство в парламента, ще променя няколко много важни закони. Най-напред ще премахна бухалките на хунтата, за да не се случва на други хора: Специализиран съд, Специализирана прокуратура, КПКОНПИ - закривам ви със закон. Това е първото, което трябва да се направи... Искам да вляза в парламента и да променя страната.

За миналото, настоящето и бъдещето:

- Винаги съм помагал на хората,.. вярвам на съдбата, не случайно ми поднесе това изпитание. Ако не ми се беше случило това, щях да седя да гледам отстрани и да не вземем никакви мерки. Винаги ме е било грижа за хората. Няма човек, който да се е добрал до мен и да не съм му помогнал. Сега искам да помогна на цялата държава и на целия народ. Не ми трябва нещо от властта. Имам всичко, повече от тези, които са откраднали. Не ли жертва от моя страна. Имам мисия, както колекцията, както спорта... Искам да е добро за всички хора, но малко хора са успели да стигнат до мен.

За коронавируса:

- Смятам, че е някаква пропаганда. Но всякакви ваксини трябва да стигнат до хората и хората да избират свободно. Който иска да спазва мерките, който не иска да не ги спазва. Да живеем свободно,.. и да осигурим легла за болниците.

Дали може да бъде разсипан бизнесът му:

- Не ми е минавало през ума въобще. Аз нямам едно нарушение на закона. Не съм мислил, че ще се чувствам застрашен от държавата. Която всъщност трябва да те пази. Не трябва да те пипне с пръст. Спазвал съм всички норми, правила и закони в държавата... Те искат нещо, аз им го давам, само да оцелее бизнесът. Не съм се разбирал с тях, накрая поискаха всичко... 50 хиляди души останаха без работа. Това им беше важно, за да изплашат населението. И целия бизнес наплашиха...

За слогана #БъдетеСмели:

- Хората да не се плашат. Да знаят, че хунтата не е толкова страшна. Трябва ми помощта на хората да бъдат смели и да гласуват с №14... Идвам! Рано или късно идвам. Дали на седми или на осми или малко по-нататък – идвам. Няма да се размине моето идване.

Към избирателите Васил Божков се обръща с думите:

- Да разчитат на мен и да променим България заедно. Ще играем до край, докато не победим.. Ако тези избори не спечелим, на следващите, на по-следващите,.. до победата.

Цялото интервю гледайте ТУК

mediapool.bg