Кламер БГ - Новини: Ваня Григорова официално оспори избора на Васил Терзиев

Ваня Григорова официално оспори избора на Васил Терзиев

България

|
Четв, 09 Ноем 2023г. 16:48ч.
Ваня Григорова официално оспори избора на Васил Терзиев

Ваня Григорова официално обжалва избора на Васил Терзиев за кмет на София. Сн. БГНЕС

Останалата втора в балотажа за кмет на София Ваня Григорова поиска встъпването в длъжност на избрания за поста Васил Терзиев да бъде спряно, докато съдът не се произнесе по жалбата ѝ по резултатите от вота.

Жалбата на Григорова и на Иван Таков, в качеството му на председател и представляващ местна коалиция "БСП за България", срещу решението на Общинска избирателна комисия Столична за избора на Терзиев е постъпила в Административен съд - София град, съобщиха от съда.

В съобщението се казва, че в жалбата е направено и искане за спиране на предварителното изпълнение на решението.

Още в понеделник Ваня Григорова обяви, че ще оспори резултатите от балотажа в София заради съмнения за правилното преброяване на гласовете. Тогава тя добави, че вероятно ще се иска и спиране на изпълнението на решението до решението на съда.

От съда обясняват, че съгласно правилата за разпределение на делата, жалбата е изпратена на СИК-Столична за незабавно окомплектоване с административната преписка и изпращането им в съда. След постъпване им в съда незабавно ще бъде образувано дело и ще бъде разпределено на случаен принцип на съдия. От съда обясняват, че искането за спиране на предварителното изпълнение ще бъде разгледано незабавно след образуването на делото.

mediapool.bg