Кламер БГ - Новини: Валери Симеонов: Който иска да гласува, да хване самолета за България

Валери Симеонов: Който иска да гласува, да хване самолета за България

България

|
Пет, 15 Ян 2021г. 13:20ч.
Валери Симеонов: Който иска да гласува, да хване самолета за България

"Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление, да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение", каза в петък Валери Симеонов пред Нова тв.

Съпредседателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" коментира, че лансираното предложение за гласуването по пощата не гарантират запазване на тайната на вота. Той каза, че не трябва да се допускат промени в изборните правила в последния момент.

"В България няма никаква практика за това (гласуване по пощата). В САЩ и в други държави е разрешено, но то не е толкова просто. Това трябва да се каже на хората", обясни Симеонов.

По думите му при гласуването по пощата държавата трябва изпрати документи и идентификационен номер на гласоподавателя, с който да гласува. Това се прави, за да е ясно, че вотът не може да се подмени.

Симеонов каза, че няма никакво време за организирането на такова гласуване. "Времето е прекалено малко и това обрича гласуването по пощата като екзотична мярка", коментира Симеонов.

"Тези идеи за гласуване по пощата и (поставяне на) видеонаблюдение (в секциите), всичко това има една цел – (изпълнение на) исканията на хората, които протестираха по улицата, но ако ги изпълниш, отново може да си подлаган на критика", каза лидерът на НФСБ.

mediapool.bg