Кламер БГ - Новини: Валери Симеонов: ДПС се дели на кърджалийска и делиорманска група

Валери Симеонов: ДПС се дели на кърджалийска и делиорманска група

България

|
Съб, 26 Дек 2015г. 16:31ч.
Валери Симеонов: ДПС се дели на кърджалийска и делиорманска група

“Разцепление вече има - явно ДПС се дели на кърджалийска и делиорманска група“, коментира в събота процесите в ДПС съпредседателят на групата на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред агенция “Фокус“.

Според него Турция ще продължи да опитва пряко да се бърка в работата на България, вероятно пак с Местан, но под формата на друга политическа партия.

"Това ще продължи – опитът на Турция да се намесва във вътрешните работи на България по такъв безобразен и брутален начин, по който го прави и днес. Що за безобразие? Как така посланик, дипломати ще вървят като охранители на Лютви Местан, за да го пазят? От какво?”, допълни Симеонов.

Според националиста поведението на Местан е точно като на “разкрит резидент на чуждото разузнаване“.

“В първия момент, в който е изключен, той бяга да осигури сигурността си в турското посолство. Може ли да си представите, български граждани? Маските паднаха”, каза още Симеонов.

Неговият колега от Патриотичния форн Красимир Карачанов на свой ред изрази очакванията си още двама депутати от ДПС да последват примера на отцепилите се от групата на ДПС трима народни представители.

“Отцепниците вероятно ще станат 5-6 души. Най-вероятно това ще бъде основата за създаването на нова партия”, каза Каракачанов.

mediapool.bg