Кламер БГ - Новини: Ваксината на Johnson & Johnson дава добри резултати при варианта Делта

Ваксината на Johnson & Johnson дава добри резултати при варианта Делта

Коронавирус

|
Пет, 02 Юли 2021г. 18:22ч.
Ваксината на Johnson & Johnson дава добри резултати при варианта Делта

Ваксината на Johnson & Johnson дава добри резултати при варианта Делта

Ваксината срещу новия коронавирус на американската компания Johnson & Johnson дава обещаващи резултати при индийския вариант Делта, предаде Ройтерс, като цитира данни, представени от производителя.

Вариантът Делта сега е доминиращ в целия свят, според данните на Световната здравна организация (СЗО).

Имунният отговор при хора с еднодозовата ваксина продължава поне осем месеца, сочат резултатите от проведено изследване. Ефективността на препарата е 85%. Ваксината намалява броя на настанени в болница пациенти, както и смъртността.

"Резултатите от продължилото осем месеца изследване показват, че еднодозовата ваксина предизвиква силен неутрализиращ отговор на антитела, който не отслабва. Дори наблюдаваме, че се засилва с течение на времето", обяснява Матай Мамен от Johnson & Johnson.

Имунната система на ваксинираните с препарата дава силен отговор срещу всички познати варианти на новия коронавирус, включително и срещу Делта, допълват от американската компания.

От Moderna, Pfizer/BioNtech и AstraZeneka вече обявиха, че препаратите им са ефективни срещу бързо разпространяващия се вариант Делта на новия коронавирус.

mediapool.bg