Кламер БГ - Новини: Ваксината на BioNTech/ Pfizer може да предотврати инфекция

Ваксината на BioNTech/ Pfizer може да предотврати инфекция

Свят

|
Нед, 21 Фев 2021г. 17:32ч.
Ваксината на BioNTech/ Pfizer може да предотврати инфекция

Според непубликувано проучване, коронавирусната ваксина, разработена от BioNTech и Pfizer, може да предпази от инфекция, което може да увеличи потенциала на лекарството като инструмент за борба с пандемията, предаде БГНЕС. Проучването, за което съобщава ДПА, беше разпространено от израелския уебсайт за новини Ynet и не е публикувано официално в рецензиран научен журнал.

Изследването се основава на израелските здравни данни по отношение на ваксинираните и неваксинираните хора. Наскоро бе съобщено, че страната е регистрирала 94% спад в случаите благодарение на ваксината.Досега клиничните проучвания само показваха, че лекарството ефективно предотвратява развитието на симптоми на заболяването в 95% от случаите, но оставаше неясно дали ваксинираните хора все още могат да хванат вируса и следователно да го предадат на други.

Ваксината е "високоефективна" за предотвратяване на коронавирусни инфекции, се казва в проект на изследването, проведено от германския разработчик на ваксини и американския партньор заедно с израелското министерство на здравеопазването.

mediapool.bg