Кламер БГ - Новини: Ваклин не помни имал ли оферта Иванчева да изчезне

Ваклин не помни имал ли оферта Иванчева да изчезне

България

|
Пон, 21 Ян 2019г. 18:25ч.
Ваклин не помни имал ли оферта Иванчева да изчезне

Строителният предприемач Александър Ваклин, който твърди, че е бил изнудван от отстранената кметица на Младост Десислава Иванчева, не можа да си спомни дали някой му е правил оферта нея да я "няма" срещу 15 хил. лв.

Такъв разговор се чува в едно от СРС-тата по делото. Репликата "Аз имам оферта...специализираната прокуратура...за 15 хил. лв... те да я направят да я няма" е произнесена от мъж, с който Ваклин си говори в районната община, докато чака за среща с Иванчева. Тогава бизнесменът е оборудван със СРС-та от разследващите.

Заради тази реплика защитата на Иванчева и заместничката й Биляна Петрова поиска втори разпит на Ваклин. Той обаче заяви, че не помни за какви 15 хил. лв. и за каква прокуратура става дума, съобщи Клуб Зет".

Ваклин обаче даде обяснения за друг момент в записите. Фразата: "Това са много пари. По-добре да издигна кандидатура за столичен кмет или да променя закона. С толкова пари ти казвам, че ще мине през парламента да сменим закона, да са назначаеми тия тъпанари", е произнесена в разговор със сочения за посредник при предаването на подкупа Петко Дюлгеров, след като бизнесменът се е видял с Иванчева.

Той е много ядосан, защото е чакал часове наред пред вратата "като пионерче" е се чувства унизен.

При втория си разпит в понеделник той обясни, че всъщност е имал предвид, че може да организира медийна кампания, за да убеди обществото, че районните кметове трябва да се назначават, а не да се избират пряко от гражданите. И заяви, че никога не е имал намерение да плаща за издигането на кмет.

mediapool.bg