Кламер БГ - Новини: ВСС бе сезиран за прокурорски запой в работно време

ВСС бе сезиран за прокурорски запой в работно време

България

|
Четв, 13 Апр 2017г. 16:11ч.
ВСС бе сезиран за прокурорски запой в работно време

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в четвъртък две предложения до Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет (ВСС) за образуване на дисциплинарни производства срещу шефката на Варненската районна прокуратура Цветанка Гетова и заместничката й Милена Даскалова.

Това съобщиха от държавното обвинение само седмица, след като срещу двете бяха образувани дисциплинарки за това, че м.г. принудили жена да оттегли жалбата си за закана с убийство срещу мъжа с когото живее.

Този път Гетова и Даскалова попадат в полезрението на главния прокурор и ВСС заради запой в работно време. Става въпрос за случай от 13 март (понеделник) т.г., когато двете решили да отидат със служебна кола във варненско заведение. Въпреки че това се случва в работно време – малко след 13.30 часа, двете си поръчали солидно количество алкохол и така и не се върнали на работа.

Два часа по-късно в заведението са отишли обвинители от апелативната прокуратура и окръжната прокуратура във Варна, за да извършат проверка на подаден сигнал, че "прокурори на ръководни позиции употребяват алкохол в работно време извън прокуратурата". В този момент Гетова и Даскалова все още консумирали поръчките си.

"Снети са обяснения от сервитьорите в ресторанта и е изискан касов бон за консумираните от Гетова и Даскалова храни и напитки. В хода на проверката било установено, че до 15.30 часа прокурорите Гетова и Даскалова са поръчали и консумирали 5 поръчки ракия "Бургас 63", 1 ракия "Бургаска мускатова", 2 поръчки уиски "Джак Даниелс". Поръчали и консумирали са още 2 бири "Туборг" и 1 минерална вода", съобщават от държавното обвинение в четвъртък.

Според главния прокурор подчинените му грубо са нарушили "утвърдените в обществото разбирания за благоприличие, висок морал и почтеност", както и Правилника за вътрешния трудов ред във Варненската районна прокуратура.

В съобщението се казва още, че въпреки присъствието на техни проверяващи колеги в заведението, Гетова и Даскалова невъзмутимо си поръчали по още една бира и продължили с дългия си обяд до около 21.00 часа. Предложенията за образуване на дисциплинарни производства срещу двете ще бъдат разгледани идната сряда от Прокурорската колегия във ВСС.

mediapool.bg