Кламер БГ - Новини: ВМРО си избра трима съпредседатели - Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов

ВМРО си избра трима съпредседатели - Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов

България

|
Съб, 12 Фев 2022г. 20:04ч.
ВМРО си избра трима съпредседатели - Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов

ВМРО си избра трима съпредседатели - Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов

С 303 гласа “за“, без “против“ и “въздържали се“

извънредният конгрес на ВМРО избра ново ръководство на партията. Новите съпредседатели са Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди.

Дългогодишният лидер на ВМРО Красимир Каракачанов се оттегли след катастрофалния резултат на партията на изборите 2 в 1 през ноември, когато формацията взе малко над 1%.

Ангел Джамбазки е втори мандат евродепутат и зам.-председател на ВМРО.

Искрен Веселинов е досегашен зам.-председател и председател на групата народни представители на войводите в 44-тото НС.

Александър Сиди е досегашен член на националното ръководство и депутат в 44-тия парламент.

За главен секретар с 306 гласа “за“ е избран досегашният организационен секретар и депутат в 44-тото НС Юлиан Ангелов. Продължава изборът на другите ръководни органи на партията.

В приветственото си слово на конгреса Каракачанов, който беше на лидерския пост във ВМРО 25 години, посочи, че през последния му мандат начело партията е имала както възходи, така и падения, но никога не е отстъпвала от каузата си.

“Въпреки конюнктурата на времето в тези три години, в които ние участвахме в управлението и в парламента с група от 12 народни представители, а имаме все още и нашите двама европредставители, ние няма от какво да се срамуваме и да се притесняваме. Ние никога не направихме компромис с цялостните интереси на ВМРО. Дори само това, което се случи – че благодарение на твърдата позиция на ВМРО не се допусна пробив в отношенията с така наречената Република Северна Македония, е достатъчно“, каза той.

mediapool.bg