Кламер БГ - Новини: ВМРО може да организира референдум за Северна Македония

ВМРО може да организира референдум за Северна Македония

България

|
Пет, 07 Ян 2022г. 14:56ч.
ВМРО може да организира референдум за Северна Македония

Ангел Джамбазки, сн. БГНЕС

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки каза, че ще поиска референдум, ако бъде сменен курсът на България за членството на Северна Македония в Европейския съюз. Становището му беше разпространено от пресцентъра на партията по повод предстоящото заседание на Консултативен съвет за национална сигурност в понеделник.

От ВМРО обясниха, че повод за позицията на Джамбазки са поредица изказвания на представители на управляващото мнозинство за активирането на икономически, транспортни и всякакви други дейности за ефективното интегриране на РС Македония към европейското семейство.

Европдепутатът казва, че не е ясно какви са параметрите на мандата при посещението на съветника на министър-председателя Кирил Петков Весела Чернева, която е била в Скопие.

"Категоричен съм, че всякакви опити да се заобиколи Договорът за добросъседство или наложения мораториум, без съответните действия от страна на политиците в Скопие, ще бъдат посрещнати от българския народ с ответни действия", казва Джамбазки.

Той призовава тези, които вярват, че Македония не трябва да бъде пусната в ЕС без да изпълни поставените от България условия да бъдат в понеделник пред Президентството.

mediapool.bg