Кламер БГ - Новини: В кома е един от двамата пострадали при ремонт в шахта на ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово"

В кома е един от двамата пострадали при ремонт в шахта на ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово"

България

|
Вт, 01 Окт 2019г. 13:53ч.
В кома е един от двамата пострадали при ремонт в шахта на ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово"

В тежко състояние в кома остава единият от двамата пострадали работници по време на ремонт в шахта на помпена станция за битови отпадни води на ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово", съобщиха от въглищната централа във вторник. Другият е в стабилно състояние.

Инцидентът с двамата служители – единият от електроцентралата, другият от фирмата изпълнител на ремонта, стана предишният следобед. Те са били изнесени бързо от шахтата и транспортирани до старозагорската болница "Стоян Киркович“.

Единият от пострадалите е с мозъчно сътресение. Вчера вечерта той е претъпял операция, като състоянието му е стабилно, според лекуващите лекари.

Другият пострадал е в кома, с белодробен оток. Според лекуващите лекари жизнените му показатели са стабилизирани, но той продължава да е в тежко общо състояние. Пострадалият е на апаратна вентилация, прилагат му се всички необходими реанимационни действия.

От "Ей И Ес България“ съобщават, че ръководството им е в непрекъснат контакт с лекуващите лекари и компанията активно съдейства за осигуряване на най-доброто лечение на пострадалите служители.

Веднага след инцидента са били информирани всички отговорни институции, на които се оказва пълно съдействие при разследването на инцидента. Отделно компанията провежда и собствено разследване по случая, в което са ангажирани високопоставени служители по безопасност в корпорацията "Ей И Ес".

mediapool.bg