Кламер БГ - Новини: Без успех продължава издирването на изчезналото дете с аутизъм от Перник

Без успех продължава издирването на изчезналото дете с аутизъм от Перник

България

|
Съб, 12 Ноем 2022г. 18:48ч.
Без успех продължава издирването на изчезналото дете с аутизъм от Перник

Без успех продължава издирването на изчезналото дете с аутизъм от Перник

Почти денонощие продължава безуспешното издирване на изчезналия Алекс от Перник. Детето е на 12 години и е с аутизъм. Сигнал за изчезването му бе подаден в петък от баща му. Двамата са били на разходка в района на болницата Профилакториум в покрайнините на града. Според бащата момчето е изчезнало, докато той бил в колата и правел маневра. Детето е хиперактивно.

Още в петък издирването започна с полиция със следови кучета и много доброволци. Ден по-късно кметът Станислав Владимиров призова всички в града да се оглеждат за момчето, защото не се знае в каква посока е тръгнало. Районът, в който за последно е видян Алекс, е горист. Предполага се обаче, че може да е тръгнал и към града.

В събота в издирването бе включена и техника – дронове и термокамери. Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че служители на аварийната дирекция в София помагат. Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че се прави всичко възможно детето да бъде намерено.

По случая е образувано дело за отвличане, каза пред БНТ шефът на националното следствие Борислав Сарафов. От думите му се разбра, че този текст от НК е ползван, за да може да започне разследване.

"Към момента не знаем дали то е действително отвлечено. Трябваше обаче да реагираме и образуваме наказателно производство и най-близкият тескт, единственият възможен е за отвличане", обясни той.

Междувременно през целия ден в социалните мрежи се пишеха съобщения от доброволци, участващи в издирването. На няколко пъти хора заявяваха, че са видели Алекс на различни места в Перник. Въпреки това няма данни той да е намерен.

mediapool.bg