Кламер БГ - Новини: Бягане по маршрута на убитата телевизионна водеща ще се проведе в Русе

Бягане по маршрута на убитата телевизионна водеща ще се проведе в Русе

България

|
Вт, 09 Окт 2018г. 10:10ч.
Бягане по маршрута на убитата телевизионна водеща ще се проведе в Русе

Бягане по обичайния маршрут на убитата в Русе телевизионна водеща Виктория Маринова е организирано от 18:30 часа във вторник. "Бегачите от Русе" призоваха всички желаеещи да се включат в мероприятието във "Фейсбук".

"По повод инцидента от събота, тази седмица вместо Надбягай се! се събираме да изминем обичайния маршрут на Виктория. - Защо? За да преборим заедно натрапчивите мисли, които обземат всеки, който е бягал по този маршрут сам", се казва на страницата на събитието.

"Страхът и объркването идват от незнание или грешно такова. Ще ви споделя известни факти и обстоятелства около случая и ще отправя препоръки какво да направим занапред, за да се движим/спортуваме спокойно и свободно в обичайната градска среда", се кзва още в съобщението.

Организаторите на бягането уверяват, че ще се подготви подписка, адресирана до местните власти и отговорните институции с призив и конкретни мерки как да бъде осигурена безопасността на гражданите, поне на местата, които се използват за спорт и отдих.

"Това не е тренировка. Това е колективна борба със страха и неправдата. Отделете 40-50 минути в този ден и час да се съберем и генерираме сила и взаимна подкрепа, защото страхът и неправдата побеждават тогава, когато им се подчиним по единично", се посочва още на страницата в социалната мрежа.

За 10 часа пък е организирано и "гражданско претърсване" на мястото, където беше открито тялото на журналиската.

30-годишната Виктория Маринова - административен директор на телевизия ТВН и водеща на предаване в медията, беше открито в събота в близост до крайбрежната алея в Русе. Властите обявиха, че смъртта ѝ е причинена от комбинирана травма на главата и задушаване.

Четвърти ден няма заподозрян за убийството на журналистката.

mediapool.bg