Кламер БГ - Новини: Българската армия модернизира автоматите си "Калашников" (видео)

Българската армия модернизира автоматите си "Калашников" (видео)

България

|
Ср, 02 Март 2022г. 13:26ч.
Българската армия модернизира автоматите си "Калашников" (видео)

Сн. БГНЕС

Българската армия ще модернизира автоматите си "Калашников“ АК-47, което ще подобри значително представянето им. Военното министерство инвестира близо 2.8 млн. лева без ДДС в проекта.

Автомати "Калашников“ АК-47, 7.62x39 mm, ще бъдат преоборудвани с определени части, които ще повишават ефективността им при воденето на прицелна стрелба в два режима, единичен и автоматичен, по всяко време на денонощието и при всякакви климатични условия. Така те ще са подготвени за високоинтензивен бой.

Поръчката вече е пусната. Ще бъде подписано рамково споразумение, повечето параметри от което ще останат секретни.

Преди година Сухопътните войски представиха подобрения от "Арсенал" (Казанлък) автомат. Няколко формирования от състава на 61-а Стрямска механизирана бригада-Карлово вече са въоръжени с подобрен нов образец на автомат "Калашников“, като отзивите на военнослужещите са много добри.

Поръчката на МО предвижда автоматите да се преоборудват съгласно спецификация ТС Б-53.3728.21-УВО. Това предвижда монтаж на телескопичен приклад, ложа с планки "Пикатини" и други.

Руски представители от години периодично повдигат темата, че България незаконно произвежда съветско оръжие, като автоматите "Калашников", например.

mediapool.bg