Кламер БГ - Новини: Шефът на болницата в Исперих е отстранен, защото няма гражданство

Шефът на болницата в Исперих е отстранен, защото няма гражданство

България

|
Пет, 29 Ян 2021г. 10:43ч.
Шефът на болницата в Исперих е отстранен, защото няма гражданство

Иранецът д-р Абдулах Заргар е отстранен от поста си на директор на болницата в Исперих, защото няма българско гражданство. Той ръководи 8 години лечебното заведение но вече не може да е управител, тъй като законът изисква задължително българско гражданство.

Всеобщото мнение е, че Заргар е изправил болницата на крака. Той е поел лечебно заведение в много тежко състояние, обясни пред бТВ областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. По думите му през тези 8 години никой друг не е искал да се нагърби с управлението. През това време е изцяло ремонтирано едното крило на болницата и е подменена апаратурата.

Заргар твърди, че най-вече е променил отношението към пациентите. През 2015 г. той кандидатства за гражданство, но процедурата е неуспешна. Сега прави нов опит. В края на януари здравният министър Костадин Ангелов е предложил на лекаря да се даде гражданство. Окончателното решение ще се вземе в президентството.

Междувременно Заргар е отстранен от поста си. Той твърди, че не е нужно да ръководи и може да продължи да помага на болницата. Казва, че ще остане докато е нужен. Ръководството на болницата ще се поеме от друг лекар.

mediapool.bg