Кламер БГ - Новини: Шефът на МВР: В България няма условия за мафия

Шефът на МВР: В България няма условия за мафия

България

|
Пет, 05 Юли 2019г. 13:30ч.
Шефът на МВР: В България няма условия за мафия

В България липсват условия за съществуването на емблематични, знакови престъпни структури на национално ниво и групировки от мафиотски тип, както и престъпни деяния с широк обществен резонанс.

Това заяви вътрешният министър Младен Маринов, който в петък участва в конференция за противодействието на организираната престъпност в Софийския университет.

Според него МВР и управляващите са успели да постигнат стесняване на криминалните пазари и престъпните възможности. Ограничени са и шансовете за финансиране на престъпни групировки.

През миналата година у нас са разкрити четири фабрики за незаконно производство на цигари, посочи Маринов, цитиран от БТА. От началото на годината е заловена контрабанда за общо 6 млн. лв.

България има добро взаимодействие с чуждите служби по линия на наркотрафика, каза още вътрешният министър. Той даде за пример разбит канал за трафик на хероин чрез български куриери. Наркотиците били пренасяни в куфари с двойно дъно. МВР е хванало около 40 килограма хероин, отбеляза Маринов.

mediapool.bg