Кламер БГ - Новини: Шестима са арестувани за телефонни измами на гръцки пенсионери

Шестима са арестувани за телефонни измами на гръцки пенсионери

България

|
Нед, 02 Фев 2020г. 12:08ч.
Шестима са арестувани за телефонни измами на гръцки пенсионери

Шестима българи са обвинени за участие в престъпна група, която е извършвала телефонни измами срещу гръцки пенсионери, съобщи прокуратурата.

"Повдигнати са обвинения на шест лица за участие в организирана престъпна група. Две от лицата са осъждани, включително и на територията на Гърция", каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Тя разказа, че от обвиняемите са иззети около 1 кг злато и 7000 евро. Разследващите подозират, че парите са придобита от последната измама, извършена на 17 януари тази година. Измамена е била възрастна жена от Солун, на която е причинена имотна вреда на стойност 19 850 евро.

Прокуратурата е сезирала строителния контрол и антикорупционната комисия, за да извърши проверка на законноста на техните къщи.

" Главния прокурор пое ангажимента борбата с този род измами да мине на ново ниво. Три групи бяха неутрализирани през миналата година", каза прокурор Милева.

Тя обясни, че близо 30 членове на групи, занимаващи се с телефонни измами, се намират в следствения арест. Спадът на телефонните измами е с 60%.

mediapool.bg