Кламер БГ - Новини: Четворно убийство в Каспичан, арестуван е съседът

Четворно убийство в Каспичан, арестуван е съседът

България

|
Ср, 26 Септ 2018г. 17:09ч.
Четворно убийство в Каспичан, арестуван е съседът

Телата на четирима членове на семейство в Каспичан, които са станали жертва на убийство с хладно оръжие, откри полицията в сряда. Основният заподозрян е 64-годишен мъж, който е арестуван, а водещата версия е спор за имот.

Сигналът до МВР е подаден малко след 9.00 часа в сряда от 28-годишна жена от село Мадара. Тя е потърсила съдействие от полицията в Каспичан, защото от два дни е нямала връзка с майка си.

След подадения от нея сигнал, жената и двама полицаи са се отправили към дома. При отварянето на входната врата са открити първите две тела. Полицаите са се свързали с окръжната прокуратура в Шумен и разследващите са открили още два трупа.

Жертвите са възрастно семейство на 81 и 70 години, както и техните син и дъщеря - на 46 години и 48 години. По телата им са открити наранявания, причинени най-вероятно с нож или брадва.

Телата на възрастните хора са открити във вътрешна стая в къщата им, а синът и дъщерята - в антрето. Заедно четиримата са били видени живи на 24 септември.

При разпит на семейството на убитите е станало ясно, че между семейството и техен съсед имало роднински спорове. Прокуратурата е използвала екипи от специализираните полицейски сили за проникване в къщата на заподозрения. Той е арестуван. При огледа са намерени следи, съотносими към убийството, обяви директорът на шуменската полиция Ялчъм Расим.

Арестуваният съсед е племенник на убития 81-годишен мъж.

mediapool.bg