Кламер БГ - Новини: Цветанов: Борисов предложи Цачева още през лятото

Цветанов: Борисов предложи Цачева още през лятото

България

|
Пон, 03 Окт 2016г. 09:04ч.
Цветанов: Борисов предложи Цачева още през лятото

Премиерът Бойко Борисов е предложил лично Цецка Цачева като кандидат-президент още през лятото, а следващите имена са били издигнати по-късно. Това стана ясно от изказването на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в понеделник.

”Смятам, че взехме правилното решение за кандидат-президента на ГЕРБ. Цецка Цачева се държи изключително устойчиво”, заяви Цветанова пред Нова телевизия.

По думите му "Цецка Цачева има брилянтни познания в правото, тя е и един безупречен председател на парламента”.

Запитан за миналото на Цачева в БКП, Цветанов заяви:

”Към 1989 година почти всички хора, които са били на една достатъчно зряла възраст, са били членове на БКП. Това е било съвсем закономерно в онзи период. Тя е била член на БКП”.

Цветанов коментира и клипа, който се появи в публичното пространство преди няколко години, на който се вижда как Цецка Цачева пее на партийна вечеря.

"Всеки от нас в личния си живот има компании, в които прекарва прекрасно. Понякога може би сме малко по-освободени, когато участваме в такива мероприятия. Тя е душата на компанията, тя винаги е много активна и много готина. Цецка Цачева

е невероятен човек и който не я познава, може само да съжалява. Тя е човек, който винаги иска да помогне и винаги се е отнасяла с голяма отговорност към задълженията, които е изпълнявала в партията”, заяви Цветанов.

.

mediapool.bg