Кламер БГ - Новини: Фирми с поне 50 служители в София ще могат да поискат ваксиниране в офиса

Фирми с поне 50 служители в София ще могат да поискат ваксиниране в офиса

България

|
Четв, 01 Юли 2021г. 18:49ч.
Фирми с поне 50 служители в София ще могат да поискат ваксиниране в офиса

сн. Pixabay

Фирми, предприятия, бизнес центрове с поне 50 служители, желаещи да се ваксинират, ще могат от 5 юли да заявят медицински екип, който да постави ваксините на място в офисите им. Заявката за ваксинационен екип ще се изплаща до Столична община, съобщи във Фейсбук кметът Йорданка Фандъкова.

След подаване на заявлението екипи ще се свържат с управителя на организацията за уточняване на датата на посещение.

На сайта на Контактния център на Столична община на 5 юли ще бъде качено заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят. Наред с това допълнителна информация за кампанията ще е достъпна и на телефон – 0700 17 310.

Заради горещините София премахва пунктовете за ваксиниране на открито и отваря такива в моловете "Парадайс", "Сердика център" и "Ринг мол". И още в културния дом в "Искър" и читалището в кв. "Христо Ботев".

"Днес получихме инструкция от Столичната регионална здравна инспекция за ваксинацията на децата над 12 г. Те могат да бъдат ваксинирани с ваксина "Пфайзер" от личните си лекари или във ваксинационните пунктове. Ваксините на "Янсен" и "Модерна" са за лица над 18 г.", посочи още Фандъкова.

Заедно с проф. Тодор Катранджиев, който преди броени дни бе пенсиониран от здравния министър Стойчо Кацаров и поканен от Фандъкова да подпомага ваксинацията в София, Фандъкова ще организира и кампании за насърчаване на ваксинацията на служителите на големите общински предприятия, чиято дейност е ключова за функционирането на града.

mediapool.bg