Кламер БГ - Новини: Фандъкова приела оставката на заместника си по екологията

Фандъкова приела оставката на заместника си по екологията

България

|
Пет, 24 Апр 2020г. 14:32ч.
Фандъкова приела оставката на заместника си по екологията

Нов заместник-кмет по екологията ще има Столичната община. Кметът Йорданка Фандъкова обяви в петък, че е приела оставката на досегашната си заместничка Йоана Христова и до десетина дни ще обяви кой заема мястото ѝ.

Христова искала да напусне още миналата година, а причините ѝ били лични, каза в петък Фандъкова. Формално молбата за напускане на Христова била от февруари и в момента течал 3-месечен срок за предизвестие. "Аз я бях помолила да остане, за да се ориентираме в тази криза, за да подготвим дейностите за почистване и озеленяване. Причините за напускането ѝ са дълбоко лични. Няма никаква друга причина. Благодарна съм ѝ за работата", коментира кметът.

Миналата седмица съветници от опозицията поискаха оставката на Христова заради проблемите със забавения ремонт на Западния парк в столицата. Крайният срок за завършването му се отлага вече няколко пъти, а последният засега изтича през март догодина. Паркът е разкопан вече две години, а според общината забавянето на проекта не се дължи на строителя, а на фактори като лошо време, сгрешен проект и дори риск от забавяне на доставките на материалите заради разпространението на коронавируса по света и у нас.

Христова отговаряше за почистването, оползотворяването на отпадъците, проблемите с въздуха, както и за озеленяването на града.

mediapool.bg