Кламер БГ - Новини: Учители ще обменят опит за електронното обучение

Учители ще обменят опит за електронното обучение

България

|
Ср, 15 Юли 2020г. 13:23ч.
Учители ще обменят опит за електронното обучение

Министерството на образованието и науката, съвместно с "Майкрософт-България", започва програма за обмяна на опит между директори и учители при въвеждането на електронни платформи за обучение, чрез споделянето на добри практики, технологични съвети и отговори на често задавани въпроси.

Сесиите се реализират чрез портала - https://edu.mon.bg, и през платформата "Майкрософт Тиймс" до 31 юли.

На двата адреса са обявени графиците и темите на уебинарите. Те включват ролята на директора при въвеждането и използването на иновативните технологии, техническата реализация на дигиталното обучение, работата в електронна среда в контекста на проектнобазираното обучение и мултидисциплинарния подход, използването на MS Teams и Office 365 и други.

По време на уебинарите участниците ще получат и техническа подкрепа за създаването на портфолио на учителя, за работа с онлайн система за тестове и анкети, ще има демонстрация на ресурси за обучение, както и на онлайн организация и работа с документи.

Лектори са директори и учители от различни градове с опит в използването на информационните технологии.

Всички преподаватели и ръководители в системата на средното образование могат да участват в сесиите.

Образователното министерство се подготвя за по-широко използване на електронното обучение, което навлезе бързо заради затварянето на училищата като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Възможно е и новата учебна година да започне дистанционно или частично онлайн. Освен това се предвижда електронното обучение да замества часовете в клас по време на грипни и дървени ваканции, както и при отсъствие на ученици по болест или друга причина. С промени в училищния закон се предлага също част от училищата да могат да провеждат до 20% от часовете онлайн.

mediapool.bg